Sport4connect

Adres Johan van den Kornputplein 1
Postcode + plaats 9934EA Delfzijl   
Categorie Gezondheid
Sport
Vrije tijd
Contact 06 461 314 25
sport4connect.nl/
www.facebook.com/sport4connect/
info@sport4connect.nl

Beschrijving

Wij bieden jongeren perspectief voor hun toekomst in een regio waar problemen (arbeidsmarkt, armoede, gezondheid) eerder een regel zijn dan een uitzondering.



Extra informatie



Stichting Sport4connect is een burgerinitiatief dat gelooft in de kracht van sport en bewegen. Sport draagt niet alleen bij aan een betere fysieke gezondheid maar zorgt ook dat mensen elkaar ontmoeten en dat ze leren samenwerken. Wie sport, leert doelen stellen en deze te bereiken. Daarnaast leert men te incasseren wanneer dit niet lukt.



Wij motiveren de jongeren vanuit een nieuwe basis en faciliteren hen in het volgen van een opleiding of in het zoeken van een werkplek die aansluit bij hun interesses, behoefte en hun toekomstdromen. Om zo hen via opleiding en werk weer te laten participeren in de maatschappij. Hierdoor bieden wij jongeren een toekomstperspectief. Wij hebben hiervoor een effectief programma. Dit programma is effectief omdat wij werken vanuit de behoefte van de jongeren en het resultaat is verbluffend. De thema’s die aan de orde komen zijn onder andere netwerken, zelfvertrouwen, stressmanagement, leefstijl, solliciteren en sociale vaardigheden.

Dit doen wij niet alleen. Wij maken gebruik van workshopleiders met verschillende expertises zoals o.a. sociaal werk, gezondheid, arbeidsmarkt, onderwijs, cultuur, gezondheid en natuurlijk sport en bewegen. Tijdens trainingen leren jongeren grenzen te verleggen, te focussen en te incasseren. Ook werken wij samen met verschillende regionale partijen zoals gemeentelijke instellingen, welzijnsinstellingen, onderwijsinstellingen, werkleerbedrijven, sociale ondernemingen en het MKB.



De jongeren hebben na het volgen van het programma weer een doel in hun leven. Daarnaast leven ze gezonder, hebben een baan gekregen of voltooien hun opleiding. Ook zijn ze sociaal vaardiger, hebben weer energie en gaan hun doelen verwezenlijken. Ze kunnen weer participeren in de maatschappij.
avatar