Zoeken

Hoe zoek ik op de sociale kaart?

U kunt op twee manieren zoeken. U kunt in en uitzoomen op de kaart. U kunt ook direct naar uw dorp door middel van de selectie ”kies gemeente” om te zien welke algemene voorzieningen er zijn. U kunt uw zoekopdracht specificeren door categorieën aan- en uit te klikken. Heeft u iets gevonden dan klikt u op de “marker” (het pinnetje) en u ziet direct informatie. Wilt u meer informatie? Klik op de naam van de voorziening. Er opent een nieuw venster met een uitgebreide beschrijving.

Meld een algemene voorziening!

Kent u een algemene voorziening die niet op de kaart staat? U kunt dit melden bij de Stichting Welzijn en dienstverlening. Klik hier

Staat uw algemene voorziening op de kaart en wilt u zelf het beheer voeren?

U kunt dit melden bij de Stichting Welzijn en dienstverlening. Klik hier

Er zit een fout in de informatie!

Dank u wel. Met u hulp kunnen we informatie actueel houden. Bent u geregistreerd professioneel gebruiker** dan kunt u de fout melden door te klikken op “gegevens niet correct”. Dit ziet u terug op elke pagina van een algemene voorziening. Niet geregistreerde gebruikers kunnen een bericht sturen naar de stichting Welzijn & dienstverlening. Zij zorgen er voor dat de informatie verwerkt wordt. Klik hier voor contactinformatie.

Wat is een algemene voorziening?

Kenmerkend voor een algemene voorziening is dat het gaat om in beginsel vrij toegankelijke diensten, activiteiten of zaken gericht op zelfredzaamheid, participatie, beschermd wonen of opvang.

Het is ook mogelijk dat iemand die een aanvraag om een maatwerkvoorziening doet, nadat het college zijn behoefte aan ondersteuning heeft onderzocht, naar een algemene voorziening wordt verwezen.

De diensten, activiteiten of zaken kunnen toegankelijk zijn voor specifieke groepen of soms ook voor alle ingezetenen van de gemeente.

De gemeente is vrij in de beleidskeuze welke algemene voorzieningen zij treft. Algemene voorzieningen zijn bijvoorbeeld de verbetering van de toegankelijkheid van gebouwen en voorzieningen, het lokale vervoer en de toegankelijkheid van informatie. Andere algemene voorzieningen met een iets specifieker karakter zijn bijvoorbeeld een klussendienst, een was- en strijkservice, een maaltijdvoorziening, sociaal vervoer, informele buurtzorg, sociaal-culturele voorzieningen, opvang voor dak- en thuislozen die uitsluitend bestaat uit slapen en eten zonder verdere ondersteuning of meer specifiek, winteropvang. Gemeenten kunnen, indien zij dit wensen, de diensten van bijvoorbeeld een sociaal wijkteam in de vorm van een algemene voorziening organiseren.

** professionele gebruiker is een zorgprofessional of medewerker van de gemeente binnen het sociaal domein. Bent u professioneel gebruiker? Stuur een bericht naar mark@socialekaartgroningen.nl en ik neem contact met u op.