Janette Kuipers coaching&advies

Adres Parklaan 32
Postcode + plaats 9724AR Groningen   
Contact 0640264645
www.janettekuipers.nl
info@janettekuipers.nl

Beschrijving

Vanuit mijn praktijk werk ik als vrijgevestigde Pedagoog en begeleid ik kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. Op school ondervinden zij bijvoorbeeld problemen zoals(vermoeden van) Dyslexie of hardnekkige rekenproblemen (Dyscalculie),gecombineerd met problemen op het gebied van concentratie, motivatie,(faal)angst, overprikkeling, verminderd zelfvertrouwen enzovoort.

De oplossingsgerichte begeleidingstrajecten zijn gericht op het aanleren van vaardigheden om het kind weer grip te geven op zijn of haar ontwikkelproces. Door het vergroten van cognitieve, sociaal- emotionele vaardigheden en /of de executieve functies en door het versterken van de eigen kracht. De zelfredzaamheid wordt vergroot zodat het kind met voldoende zelfvertrouwen en vaak zonder extra hulpmiddelen weer zelfstandig thuis en op school kan functioneren. De begeleiding vindt plaats in de praktijkruimte in Groningen of in de directe leefomgeving van het kind. 

Het begeleidingstraject bestaat uit wekelijkse of tweewekelijkse afspraken met de cliënt, aangevuld met regelmatig contact met ouders. Daarnaast in overleg met de ouders en de cliënt regelmatig afstemming met school en eventueel andere betrokken hulpverlening. Tijdens de intakefase wordt er een ontwikkelplan met werkdoelen opgesteld, deze wordt planmatig geëvalueerd met de client, ouders en school. Het begeleidingstraject duurt gemiddeld een half jaar tot een jaar.


Ambulant
Individuele begeleiding specialistisch


avatar