Muziekvereniging (Slagwerkensemble) Appingedam

Adres Opwierderweg 152
Postcode + plaats 9902RH Appingedam   
Categorie Vrije tijd
Contact 06-53122330
www.slagwerkensembleappingedam.nl
www.facebook.com/SlagwerkensembleAppingedam
bestuur@slagwerkensembleappingedam.nl

Beschrijving

Ons slagwerkensemble bestaat uit een gezellige en enthousiaste groep van ongeveer 20 personen uit Appingedam en wijde omgeving. Naast het A-slagwerkensemble hebben we ook een jeugdensemble (Jong SEA) en het Melodisch Ensemble. Voor het maken van muziek wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, marimba en buisklokken, drumstel, pauken, bongo en andere percussie instrumenten.

Sinds oktober 2017 staat onze vereniging onder leiding van Martijn Oostra. Het A-ensemble komt uit in de hoogste divisie en speelt zeer gevarieerd muziek: klassiek, poparrangementen en natuurlijk moderne slagwerkmuziek. Voor bijzondere concerten en concoursen worden gastsolisten gevraagd op bijvoorbeeld dwarsfluit, saxofoon en zang.

We repeteren op donderdagavond van 19.30 - 21:30 uur in de Kerk van Opwierde in Appingedam, Opwierderweg 152.

Vanaf 8 jaar kan men beginnen met het volgen van individuele lessen voor slagwerkinstrumenten. Als de basis is geleerd mag er meegespeeld worden in het leerlingenorkest en meedoen aan optredens. Als er genoeg geleerd is kan er worden doorgestroomd naar het grote slagwerkensemble.

Contributie per maand:
Slagwerkleerlingen in opleiding: € 7,50
Scholieren/studenten: € 13 Volwassenen € 18 Daarnaast dient er lesgeld betaald te worden door leden welke slagwerkles volgen. 

avatar