Repair Cafe Haren

Adres Waterhuizerweg 36
Postcode + plaats 9753HS Haren Gn   
Categorie Vrijwilligerswerk
Contact
www.repaircafeharen.nl/
repaircafeharen@gmail.com

Beschrijving

Hoe het werkt
Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied.
Hoewel deze diensten gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.

Wanneer?
Het café wordt maandelijks gehouden op de laatste zaterdag van de maand m.u.v. feestdagen, de schoolvakanties in de zomer en de maand december. Zie de website!

Wat er gerepareerd wordt
Van de aangeboden reparaties tot nu toe, zijn kleine elektrotechnische apparatuur en kleding het meest populair. Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welke apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn.
Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze twee categorieën vallen, kunt u dit het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat wij het juiste gereedschap kunnen meenemen.

ICT
Er is hulp om problemen met Windowscomputers, mobiele telefoons, tablets, e-readers, e.d. te helpen oplossen. Verder kunnen computers met het (verouderde) Microsoft Windows XP, Vista of 7 voorzien worden van het (gratis) Linux operating systeem. Hierdoor kan de computer nog jaren mee.

Haken en breien
Om deze kennis niet verloren te laten gaan, biedt het Repair Café biedt ook de mogelijkheid om te leren haken en breien. Materiaal om mee te werken is aanwezig.

Vrijwilligers gezocht
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers om onze Repair Café team aan te vullen. In het bijzonder is er veel behoefte aan vrijwilligers met ervaring in het repareren van elektrische en elektronische apparaten als invallers voor het geval dat één van onze vaste deskundigen ziek of met vakantie is. Geïnteresseerd? Stuur een mail aan repaircafeharen@gmail.com.

avatar