Steunouder Delfzijl

Adres Waddenweg 4
Postcode + plaats 9933KH Delfzijl   
Categorie Gezondheid
Ouderschap
Vrijwilligerswerk
Contact 06-83590012
steunouder.nl/delfzijl
eemsdelta@steunouder.nl

Beschrijving

It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak geworden. Voor alle ouders is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug.

Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen en het is fijn om te ervaren hoe je

de zorg voor kinderen samen kunt delen.Hoe lang?

Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de

behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus

dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan

drie maanden. De steunoudercoördinator onderzoekt

met de ouder welke mogelijkheden er zijn om een eigen vangnet te creërenPraktisch

Om steunouder te kunnen worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (vog) nodig. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een training van vier dagdelen, boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen.

De steunoudercoördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien.Iets voor jou?

Kijk op www.steunouder.nl/delfzijl of neem contact op met de coördinatoren

Thérèse Snaak | 06 83 59 00 12 | delfzijl@steunouder.nl

Marja Wilting | 06 55 82 29 28 | delfzijl@samen-oplopen.nl