Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg VTT Hoogezand

Adres Troelstralaan 7
Postcode + plaats 9602XA Hoogezand   
Categorie Gezondheid
Vrijwilligerswerk
Contact 0598383048
www.humanitas.nl/afdeling/midden-groningen/activiteiten/humanitas-vrijwillige-palliatieve-terminale-zorg-vtt-hoogezand/
www.facebook.com/humanitashoogezand/
midden-groningen@humanitas.nl

Beschrijving

Vrijwillige Palliatieve Terminale zorg geeft zieken aanvullende ondersteuning, zorg en aandacht en helpt mantelzorgers te ontlasten. Als het moment is gekomen dat een ernstig zieke niet meer alleen thuis kan zijn, springen mantelzorgers vaak bij. Maar voor hen kan die zorg emotioneel en fysiek belastend zijn. Om zowel de zieke als de mantelzorger te helpen, biedt de vrijwilliger in de Terminale Zorg aanvullende hulp in de vorm van persoonlijke aandacht en ondersteuning.

De zorg voor een stervende is een zware taak, zeker wanneer die op de schouders van weinig mensen rust. Daarom nemen de vrijwilligers een aantal dagdelen van de mantelzorger over. Die kan dan ontspannen, bijslapen, of naar de kapper gaan en nieuwe energie opdoen om de geliefde te verzorgen. De vrijwilligers nemen niet het werk van de professionele hulp over. Zij geven tijd en aandacht en zorgen er voor dat iemand thuis afscheid kan nemen van het leven in omstandigheden dit zo natuurlijk en vertrouwd mogelijk zijn. Wanneer het thuis echt niet meer gaat met mantelzorgers en vrijwilligers is er de mogelijkheid voor opname in het Gasthuos Hoogezand-Sappemeer. http://www.gasthuishoogezandsappemeer.nl.

Om vrijwilliger te worden van deze activiteit kun je hier informatie opvragen. Het wordt dan per mail naar je toegezonden. Informatie halen kan natuurlijk ook op ons kantoor. Openingstijden ma - do van 09:00 uur tot 16:30 uur.

Coördinatie Hilda Dijkhuis
avatar