Beter Thuis Wonen Thuiszorg BV

Adres Elbe 12
Postcode + plaats 7908 HB Hoogeveen   
Categorie Gezondheid
Ouderschap
Contact 0528 341162
www.beter-thuis-wonen.nl
info@beter-thuis-wonen.nl

Beschrijving

Huishoudelijke ondersteuning

Het kan zijn dat u (tijdelijk) hulp nodig heeft bij de huishoudelijke ondersteuning. Eén van onze medewerkers komt dan ondersteuning bieden in de bezigheden die voor u waardevol zijn.

Verpleging en verzorging

Het kan zijn dat er verpleging en verzorging nodig is aan huis. Onze verzorgenden en wijkverpleegkundigen kunnen ondersteunen bij het douchen, aankleden, medicijn inname of ontbijt klaar maken. Maar ook bij het verwisselen van een stomaplak, het aanleggen van een infuus of het verzorgen van een wond. Allemaal om te zorgen dat mensen in hun eigen leefomgeving kunnen blijven wonen.

Begeleiding

Het kan zijn dat u in uw thuissituatie wat extra ondersteuning kan gebruiken. De begeleiding is per persoon zeer verschillend. U kunt denken aan hulp bij structuur in dagen aanbrengen, financiën beheren of begeleiding in de opvoeding. Ook komen we bij mensen thuis die een psychiatrisch ziektebeeld hebben.

Kind en Jeugd team

Het team Kind en Jeugd is er om ondersteuning, begeleiding, verzorging en verpleging aan kinderen en jeugdigen binnen het gezinsleven te bieden. De zorgverleners richten zich voornamelijk op gedrag en het omgaan met een beperking of ziekte bij zowel het kind als de gezinsleden.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is gericht op het optimaliseren van de kwaliteit van leven in de laatste levensfase. Het bieden van comfort gebeurt op meerdere gebieden. Zowel op lichamelijk functioneren en emotionele en sociale aspecten bij de cliënt en hun naasten. Ook de spirituele en psychische ondersteuning kunnen onderdeel zijn van de zorg.

Ambulant verpleegtechnisch team

Soms is er meer specialistische zorg nodig. Het ambulant verpleegtechnisch team is een team specialistische wijkverpleegkundige. De verpleegkundigen van het AVT verrichten specialistische zorg in de thuissituatie. De verpleegtechnische handelingen die minder voorkomen in de thuiszorg dan de standaard reguliere zorg die specifieke kennis en vaardigheden eisen.