Cultureel maatschappelijk zorgbureau

Adres Erasmusweg 145
Postcode + plaats 9602 BW Hoogezand   
Categorie Gezondheid
Ouderschap
Contact 050 318 43 71
www.cmzorg.nl
www.facebook.com/CMZorg/
info@cmzorg.nl

Beschrijving

CMZorg biedt zorg op maat aan cliƫnten met een niet-Westerse achtergrond op de volgende gebieden:

*Individuele begeleiding

*Ouderbegeleiding

*Opvoedondersteuning en gezinsbegeleiding

*Begeleiding in het onderwijs

*Begeleiding volwassenen

Dagbesteding en werkIndividuele begeleiding

CMZorg biedt individuele begeleiding aan kinderen met een ontwikkel, aandacht of gedragsstoornis, kinderen met een lichte of zware verstandelijke beperking en/of kinderen met psychische of lichamelijke problematieken.

Jeugd en gezin

CMZorg ondersteunt jongeren vanuit de gedachte dat ieder kind gelijke kansen verdient. Er zijn ambulante trajecten waarbij een kind of jongere wordt ondersteund in de problematiek waar hij tegen aan loopt. CMZorg merkt dat veel van de problemen van de jongeren met een migratie achtergrond veroorzaakt worden door de culturele verschillen.

Begeleiding volwassenen

Wij merken dat het voor veel mensen met een migratieachtergrond of vluchtelingen het lastig is om hun draai te vinden in de Nederlandse samenleving. Dat betekent dat je de Nederlandse cultuur en gewoontes je eigen moet gaan maken en natuurlijk zonder je eigen cultuur en gewoontes overboord te gooien. Dit betekent dat een snelle integratie erg belangrijk is om mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Natuurlijk gaat dit proces niet zonder slag of stoot.Training en Advies

CMZorg heeft een groot team met medewerkers met een zeer diverse migratieachtergrond en talenkennis. Naast ambulante begeleiding wordt CMZorg regelmatig gevraagd om advies te geven over of toegang te krijgen tot personen met een migratieachtergrond.Voor details met betrekking tot bovenstaande kunt u de website bezoeken.