Stichting Present Midden-Groningen

Adres Noorderstraat 142
Postcode + plaats 9611AN Sappemeer   
Categorie Vrijwilligerswerk
Contact 06 31393653
stichtingpresent.nl/midden-groningen/
www.facebook.com/stichtingpresent.middengroningen
info@presentmidden-groningen.nl

Beschrijving

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Missie

Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Visie

Een beweging op gang brengen in Midden Groningen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.De inzet van een groep vrijwilligers van Present versterkt de professionele hulpverlening en draagt bij aan de ontwikkeling van de hulpvrager. Daarnaast sluit de methode naadloos aan bij de moderne vrijwilliger die zich graag op projectbasis wil inzetten.

Contactpersoon Antoinet Heikens Algemeen coördinator

Voor hulpverleners

Als professional in zorg en welzijn heb je een hart voor je cliënten en wil je veel voor hen betekenen. Helaas word je vaak beperkt door tijd en budget. Ondersteuning door een groep vrijwilligers zou een welkome aanvulling zijn. Present biedt die vrijwillige hulp aan. 

Vrijwilligers als welkome aanvulling 

Present werkt bij alle projecten samen met organisaties in zorg, welzijn en wonen. De vrijwilligers zetten zich in voor projecten zoals:

  • Opknappen van verwilderde tuinen
  • Helpen bij verhuizingen
  • Dagje uit met bewoners van een zorginstelling
  • Schoonmaken en opruimen
  • Schilderen van een verwaarloosde woning
  • Knutselen en spelletjes doen in een instelling voor gehandicapten

Voor onze projecten geldt dat het vrijwilligerswerk altijd ter aanvulling of ondersteuning is van de professionele zorg. Wij zijn dus zelf geen hulpverlener; je houdt altijd zelf de verantwoordelijkheid voor je cliënt. De praktijkervaring leert dat voor cliënten de projecten van grote waarde zijn. Een groep vrijwilligers kan uiteraard niet al hun problemen oplossen. Maar er gebeurt wel iets, hun werk geeft hen een zetje in de goede richting.

avatar