Het vaderhuis

Adres Gorecht-Oost 5
Postcode + plaats 9603AB Hoogezand   
Categorie Gezondheid
Sociale contacten
Wonen
Contact 0598-769131
www.hetvaderhuis.nl
www.facebook.com/hetvaderhuis/
info@hetvaderhuis.nl

Beschrijving

Het Vaderhuis is een kleinschalige christelijk wooninitiatief dat in 2016 is gestart door Daniel en Franciska Stal. Het Vaderhuis biedt een warme, gezellig thuis aan jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking en problematiek in ASS, ADHD, hechtingsproblematiek etc.

Samen willen we werken aan de toekomst. Voor de één is dat zelfstandig wonen, voor de ander geldt om hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedereen werkt, denkt en leeft op zijn of haar niveau. Iedereen heeft een identiteit die de moeite waard is om te leren kennen. Iedereen is uniek en daar mag je trots op zijn.

Wil jij ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen, kijk dan even verder op de site.Wat bieden wij?

Wij bieden verschillende soorten hulpvormen aan voor degenen die dit nodig zijn. Op gebied van wonen bieden wij beschermd wonen op een 24-uurs woongroep aan de Compagniesterpoort 1 te Sappemeer. Ook bieden wij een doorstroomlocatie waar een tussenstap is gecreëerd voor cliënten die toe gaan werken naar geheel zelfstandig wonen, al dan niet met ambulante begeleiding. Daarnaast bieden wij op twee locaties dagbesteding aan en bieden wij ook ambulante begeleiding. De dagbesteding en ambulante tak is ook bedoeld voor externe deelnemers, die niet woonachtig zijn bij Het Vaderhuis. Ook hebben wij een Orthopedagoog in dienst welke meekijkt met de casuïstiek op elke locatie.Doelgroep

Woongroep: jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken, zoals een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD of hechtingsproblematiek en al dan niet met een afstand tot de arbeidsmarkt. Contra indicaties zijn o.a. verslaving, justitiële plaatsing(in de meeste gevallen), zeer intensieve lichamelijke zorgvraag, niet te corrigeren storend gedrag, zoals agressie of seksueel overschrijdend gedrag en ernstig psychiatrische problematiek.

Dagbesteding en ambulant: Jongvolwassenen en ouderen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken, zoals een stoornis in het a