MIEP huishoudservice

Adres Deltastraat 41
Postcode + plaats 4301RC Zierikzee   
Categorie Gezondheid
Wonen
Contact 0111- 410 009
miep.nu
Info@miep.nu

Beschrijving

Hulp bij het huishouden

Als u op zoek bent naar huishoudelijke hulp, bent u bij ons aan het juiste adres. Een goede huishoudelijke hulp kan u veel werk uit handen nemen.

Bij Miep kunt u zowel particulier als met een WMO indicatie terecht. De wens van de meeste mensen is zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen met een

goede kwaliteit van leven in een schoon en leefbaar huis. Maar soms kan iemand door ziekte, beperking of ouderdom niet (volledig) meer alle taken zelf uitvoeren.

Hulp bij het huishouden is bijvoorbeeld het huis schoonmaken, boodschappen doen, maaltijd verzorging, de was doen, verzorging van planten etc.Onder welke wetten kan huishoudelijke hulp vallen?

– Wet maatschappelijke ondersteuning WMO

– Persoonsgebonden budget Pgb

– Wet langdurige zorg WlzSchoon en leefbaar huis

– Alleen leefvertrekken. Alleen ruimtes die dagelijks of meerdere keren per week in gebruik zijn, worden schoongemaakt. Het gaat dan in ieder geval om de woonkamer, slaapkamer, keuken, maximaal 1 badkamer en maximaal 2 toiletten en aangrenzende hal/trap/overloop. Andere ruimtes worden niet schoongehouden, of er moet een speciale reden voor zijn.

– Geen buitenkant. WMO huishoudelijke ondersteuning wordt nooit ingezet voor de buitenkant van de woning: tuin, schuur, stoep, ramen buitenkant.

– Schoon. Uw woning moet zodanig schoon zijn dat het niet vervuilt. Dit kan betekenen dat de aanpak niet helemaal voldoet aan uw persoonlijke verwachtingen. De inzet moet wel aansluiten bij uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen.

– Leefbaar. Het begrip leefbaar staat voor opgeruimd en praktische ingericht, bijvoorbeeld om vallen te voorkomen.