Stichting Inzet naar vermogen

Adres Noorderstraat 113
Postcode + plaats 9611AC Sappemeer   
Categorie Gezondheid
Sociale contacten
Vrijwilligerswerk
Contact 0598-382306
www.inzetnaarvermogen.com
info@inzetnaarvermogen.com

Beschrijving

Dagbesteding bij Cadeaushop Sappemeer.

De dagbesteding zorgt voor een zinvolle weekstructuur en dagstructuur. Binnen de geboden activiteiten staat stimuleren van zelfstandigheid en zelfredzaamheid centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor sociale vaardigheden en sociale contacten. Door de kleine groepen en de voortdurende nabijheid van professionele begeleiding wordt een veilige en gestructureerde omgeving geboden. Een omgeving waarin iedereen de persoonlijke ruimte heeft om zijn of haar talenten te ontwikkelen. De begeleiding wordt geboden door een klein team dat bestaat uit vaste en vertrouwde gezichten, zodat cliënt en begeleider elkaar echt leren kennen en er een vertrouwensband ontstaat.Meedoen en meetellen.

Binnen de dagbesteding staat participatie en integratie centraal. Cadeaushop Sappemeer maakt deel uit van de maatschappij en is gevestigd middenin de winkelstraat van Sappemeer. Er worden unieke producten gemaakt door mensen voor mensen. Er wordt deelgenomen aan plaatselijke evenementen en er zijn verbindingen met bedrijven en winkeliers.Breed activiteitenaanbod.

Binnen de dagbesteding worden verschillende creatieve activiteiten aangeboden volgens een vast weekprogramma. Creatief met fietsbanden, handwerken, vogeltaarten, maken van kraamcadeautjes, handdoekfiguren, decopatch is een kleine uit de geboden activiteiten . Daarnaast worden de voorraden van de webshop bijgehouden. Een groot gedeelte van de producten wordt verkocht in de cadeaushop. Het geeft een enorm gevoel van eigenwaarde als een cliënt ziet dat zijn/haar product wordt verkocht.Hoe gaat de aanmelding voor dagbesteding?

Allereerst wordt er een afspraak gemaakt voor een informatief gesprek met de leidinggevende van de dagbesteding. Er is een passende indicatie vanuit de WLZ of de WMO nodig. Cliënten kunnen zowel met een PGB als op basis van zorg in natura bij ons terecht. Door de beperkte werkruimte kunnen we geen dagbesteding bieden aan hen die volledig rolstoel afhankelijk zijn.
avatar