Kwartier Zorg & Welzijn- Vrijwilligerscentrale

Adres Laan van de Sport 2
Postcode + plaats 9603TG Hoogezand   
Categorie Sociale contacten
Vrijwilligerswerk
Contact 0598 – 36 49 00
www.kwartierzorgenwelzijn.nl/wat-we-bieden/vrijwilligerscentrale
www.facebook.com/Vrijwiligerscentralemiddengroningen
vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl

Beschrijving

De Vrijwilligerscentrale is er voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisatiesVoor vrijwilligers

Je wilt vrijwilligerswerk gaan doen. Je hebt er veel zin in! Want je gaat nieuwe mensen ontmoeten en jouw vaardigheden gebruiken voor een mooi doel. En dat geeft je een goed gevoel. Maar je vraagt je af welk vrijwilligerswerk bij jouw past. Wat is er eigenlijk allemaal te doen? Wordt er rekening gehouden met jouw beschikbare uren en dagen? Of heb je een leuke functie gezien, maar beschik je niet over de juiste kennis? En wat als je een uitkering hebt?Dit kunnen we voor je betekenen:

We bemiddelen je naar passend vrijwilligerswerk. Kom langs voor een persoonlijk gesprek of kijk op www.vrijwilligersgroningen.nl.

We geven advies over vrijwilligerswerk en een uitkering; wat mag wel en wat mag niet.

We organiseren voor alle vrijwilligers in opdracht van de gemeente Midden-Groningen een jaarlijks feest: Vrijwilligers Bedankt! Dit als waardering voor de inzet van alle vrijwilligers in onze gemeente.Heb je tijdens jouw vrijwilligerswerk schade opgelopen of veroorzaakt? Je bril is bijvoorbeeld beschadigd? En jouw eigen verzekering dekt dit niet? Download dan het schadeformulier en mail het ingevuld naar vrijwilligerscentrale@kwartierzorgenwelzijn.nl. Je vindt hier meer informatie over deze verzekering.Voor vrijwilligersorganisaties

Regel jij binnen jouw organisatie de zaken rondom vrijwilligers? Dan krijg je vaak veel op je bordje. Je begeleidt vrijwilligers, je werft nieuwe vrijwilligers, je doet je best het vrijwilligersbeleid op orde te houden of te krijgen, dat soort zaken.

Je staat er niet alleen voor. De Vrijwilligerscentrale heeft de expertise en ervaring om met je mee te denken, bijvoorbeeld bij de werving en begeleiding van vrijwilligers, het opstellen van een vrijwilligersbeleid, over vrijwilligersvergoedingen en andere zaken rondom de inzet van vrijwilligers. Iedere vrijwilligersorganisatie kan op www.vrijwilligersgroningen.nl vrijwilligersvacatures plaatsen
avatar