Werkpro-NME/ Kinderboerderij

Adres Burgemeester van Royenstraat West 11a
Postcode + plaats 9602 CR Hoogezand   
Categorie Sociale contacten
Vrije tijd
Vrijwilligerswerk
Contact 0598-323040
nme-hs.nl/
info@nme-hs.nl

Beschrijving

Iedere woensdagmiddag organiseren wij een leuke middag voor jong en oud. Ons team heeft zich ingezet om er een afwisselend en leerzaam programma van te maken, waarbij natuurbeleving een belangrijke plaats inneemt.Op alle dagen kunnen de kinderen om half vier helpen bij het voeren van de dieren. Op de kinderboerderij liggen over allerlei dieren opdrachten waar de kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen.Verder is er nog een stoer piratenpad door de natuurtuin, kunt u gewoon lekker rond lopen en genieten van alle schoonheid die onze tuinen te bieden hebben, is er genoeg gelegenheid voor natuurfotografen of andere creatievelingen om mooie foto's te maken.Het lesaanbod “Natuur en Milieu- Educatie” van de gemeente Hoogezand-Sappemeer beoogt een aanvulling te zijn op het reguliere NME programma van uw school. We richten ons in de lessen vooral op die onderwerpen die in de klas moeilijk te leren zijn. Het gaat daarbij met name om zaken als:-waarnemen van de levende natuur om ons heen: ruiken, zien, voelen en ervaren

-inzicht in de verbanden tussen de organismen, inclusief de mens.Het aanleren van exacte kennis is ondergeschikt aan deze doelstellingen.

Om het leereffect te vergroten is het zeker zinvol om van te voren of na afloop van een les, op school, het één en ander over het onderwerp te behandelen.
avatar