Stichting Drieborgentocht

Adres Oude Tol 1
Postcode + plaats 9656 PH Spijkerboor   
Categorie Vrije tijd
Contact 0598-491322
www.drieborgentocht.nl/
info@drieborgentocht.nl

Beschrijving

De Drieborgentocht is ontstaan in 1999 en wordt op de 1ste zondag van September gereden . De start is vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg te Slochteren.De 1ste 10 jaar werd er vanaf een andere locatie gestart en had de tocht nog geen naam.

In 2009 is de Stichting opgericht en kreeg de naam "Stichting De Drieborgentocht Slochteren" en werd de locatie gewijzigd naar dit prachtige voorterrein.De Stichting heeft als doel onze klassieke voertuigen bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.Voor de deelnemers wordt een mooie route door de provincie Groningen georganiseerd met uitwijkmogelijkheden naar de naastgelegen provincies Drenthe of Friesland. Hierbij willen wij onze mooie borgen en de vele historische/oude bezienswaardigheden bij de deelnemers onder de aandacht brengen.

Deze bezienswaardigheden noemen wij ook wel Pronkjewailtjes. Denk bijvoorbeeld aan de Oude Groninger Kerken, molens , wierdedorpen enz.De lengte van de route is gemiddeld 110 km.Tijdens de tocht heeft men voldoende tijd om op eigen gelegenheid deze bezienswaardigheden te bewonderen of ergens een hapje of een drankje te nuttigen.Om deel te nemen aan deze tocht zijn voertuigen van bouwjaar 1985 en ouder van harte welkom. Voorinschrijving is noodzakelijk.Meer actuele informatie over tijden, inschrijving en kosten kunt u tevens op deze site vinden.