Museum- Busmuseum

Adres Produktieweg 13
Postcode + plaats 9601MA Hoogezand   
Categorie Vrije tijd
Contact 0598 38 30 34
www.nationaalbusmuseum.nl
www.facebook.com/NationaalBusMuseum
info@nationaalbusmuseum.nl

Beschrijving

Waar zijn ze geblevenHeeft u zich wel eens afgevraagd wat er toch geworden is van al die prachtige bussen, die ooit over de Nederlandse wegen hebben gereden? U ziet ze nog wel eens voorbij komen in oude films, boeken of tijdschriften.

Duizenden bussen belandden aan het eind van hun werkzaam leven op de schroothoop. Hun plaats werd ingenomen door nieuwe en luxueuzere, maar ook meer eenvormige bussen.

Gelukkig is een groot aantal van deze historische bussen dit lot bespaard gebleven, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zo af en toe ziet u wel eens een van deze bussen voorbijkomen.Bus simulator

Sinds enige tijd bevindt zich in de bezoekersruimte van het museum een heuse bus simulator.Spannend nieuws voor iedereen die er van droomt om zelf eens achter het stuur van zo'n machtig voertuig te zitten. Stap achter het stuur en ervaar dat het nog niet zo eenvoudig is om een bus te besturen.

Je rijdt in een groene Flixbus, een MAN Lion’s Coach. Alles is heel realistisch en gedetailleerd: het dashboard, wisselende weersomstandigheden, files, wegwerkzaamheden, politiecontroles en, niet te vergeten, natuurlijk passagiers.

Leuk voor jongeren? Jazeker, maar ook voor volwassenen. Het is niet alleen boeiend om in het museum bussen van vroeger te bezichtigen, maar ook eens te ervaren hoe het is om buschauffeur te zijn in het drukke verkeer van tegenwoordig.avatar