De Zonnebloem afd. Hoogezand-Sappemeer

Adres Gladiolenstraat 10
Postcode + plaats 9611 HL Sappemeer   
Categorie Vrije tijd
Contact 0598-396821
www.zonnebloem.nl/hoogezand-sappemeer/nieuws
www.facebook.com/zonnebloemhs
vz-zonnebloem.hgz-sap@live.nl

Beschrijving

We zijn er voor iedereen met een lichamelijk handicap vanaf 18 jaar. Wie je ook bent en wat je ook graag doet.

5 juni 1975 - 5 juni 2015

40 Jaar Zonnebloem in Hoogezand-Sappemeer

De afdeling Hoogezand-Sappemeer is officeel gestart op 5 juni 1975 en nog steeds een zeer actieve plaatselijke afdeling met enthousiaste vrijwilligers. Samen streven we ernaar dat onze gasten/deelnemers kunnen genieten van de leuke dingen in het leven. Of je nu ziek of gezond bent. Een lichamelijk beperking hoeft wat ons betreft geen belemmering te zijn. Onze inzet gaat verder dan "op stap te gaan met iemand in een rolstoel"

We organiseren tal van activiteiten en deze zijn zeer gevarieerd zoals een picknick, Cabaret, naar Op Roakeldais, een rondrit in de omgeving met een kopje koffie onderweg, onze maandelijkse bingo etc.

Naast deze wat kleinere activiteiten organiseren we ook wat grotere activiteiten zoals een avondje toneel, dagboottocht en een muzikale middag/avond. Deze activiteiten bieden plaats aan 80 tot 100 gasten. De regionale vakantie van de Zonnebloem Regio Oost Groningen worden gezamenlijk georganiseerd met de 10 plaatselijke afdelingen. Onze vrijwilligers doen ook bezoekwerk aan huis. Dit kan zijn: gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie, een wandeling maken. Of misschien zelfs samen een hobby oppakken.

Om de kosten voor onze gasten/deelnemers zo laag mogelijke te houden zijn we aangewezen op donateurs, sponsoren, giften en de opbrengst van onze jaarlijkse zonnebloemloterij. Ons uitgangspunt is dat een fysieke beperking geen extra kosten met zich mee mogen brengen
avatar