Peuteropvang Ketelbinkie

Adres Aalbersestraat 2
Postcode + plaats 9602TC Hoogezand   
Categorie Ouderschap
Contact 06-23740165
www.obsdeachtbaan.com/peuteropvang/
ketelbinkie@kinderopvangkaka.nl

Beschrijving

Aanbod Kinderopvang KakaKinderen groeien en gaan de wereld om hen heen ontdekken. De peuteropvang wil hier graag aan bijdragen door een veilige, stimulerende en gezellige plek voor kinderen te zijn. Hier kunnen kinderen andere leeftijdsgenootjes en volwassenen leren kennen.

Er is ruimte om te spelen, maar er kan ook geƫxperimenteerd worden met klei, verf, lijm, zand en water enz. Natuurlijk worden er ook groepsactiviteiten ondernomen. Op de peuteropvang moet niets. Het leveren van prestaties dus ook niet!Wij vinden het belangrijk dat kinderen lekker bezig zijn en spelenderwijs hun mogelijkheden en de wereld om hen heen ontdekken.Kinderen kunnen twee dagdelen op een peuteropvang komen spelen. Over het algemeen zal dit een ochtend en een middag zijn. Daarnaast wordt er op VVE-locaties een derde en vierde dagdeel aangeboden. Informatie hierover kunt u via de leidsters van uw kind krijgen.Hoe verloopt een dagdeel op de peuteropvang?

Als de kinderen en ouders binnenkomen kunnen zij samen iets uitzoeken om mee te spelen. Mocht het zo zijn dat ouders/verzorgers iets met de leidsters willen

bespreken, kan dat ook nu gebeuren. Na ongeveer 10 minuten wordt er duidelijk afscheid genomen en gaan de ouders/verzorgers weg.

De leidsters bieden vervolgens de kinderen de gelegenheid om nieuwe dingen te ontdekken. Dit ontdekken kan individueel, in kleine groepjes of in de grote groep

gebeuren. Uitgangspunt hierbij is, dat kinderen die plezier in hun spel hebben, graag willen experimenteren en zich daardoor in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Het spreekt dus eigenlijk voor zich dat leidsters zoveel mogelijk proberen aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Natuurlijk gebeurt dit met respect voor de eigenheid, achtergrond en cultuur van het kind.

Ongeveer halverwege de ochtend of middag wordt er samen opgeruimd, handen gewassen en wordt er aan tafel gezamenlijk gegeten en gedronken.

Aan het eind van de ochtend of middag wordt er gezamenlijk afgesloten