Jongerenproject BASI GRONINGEN

Adres
Postcode + plaats   
Categorie Sociale contacten
Vrije tijd
Contact +31 6 46291471
basi-mdt.nl/
groningen@basi-mdt.nl

Beschrijving

Het project is voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar en is 1 avond in de week, een half jaar lang.



Ze krijgen coaching van 2 ervaren jongerencoaches/ervaringsdeskundigen (ik en Paulien).

In die 6 maanden krijgen ze workshops van leuke inspirerende en succesvolle mensen en gaan we op excursie bij verschillende sectoren zoals kunst en cultuur, sport (kickboksen), agrarische sector (biologische boer en koeien knuffelen), muziek, teambuilding, communicatie, samenwerken en meer.



BASI staat Becoming a Social Innovator en inhoudelijk voor verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Jongeren leren andere jongeren kennen en coachen elkaar. Daarnaast werken ze aan hun talenten en zetten ze zich in voor de ander (maatschappelijke impact). Zij gaan aan het eind zelf iets organiseren of opzetten waarbij zijn hun talenten en kwaliteiten gaan gebruiken. Bijvoorbeeld een eigen project (iets doen voor arme of eenzame mensen, een campagne, evenement of goed doel etc. ) Hiermee kunnen ze de social innovator award winnen. Ook krijgen ze een MDT certificaat die ze voor hun cv kunnen gebruiken.



Maar na het project stopt BASI niet. Elke maand komen we nog bij elkaar en blijven wij hen coachen waar dit nodig is en waar de behoefte van de jongere ligt.



Een school bijvoorbeeld zou BASI kunnen invullen onder de volgende onderwijsdoelen: keuze uren (kwt), burgerschap, stage, profielwerkstukken, loopbaanoriëntatie, persoonlijke ontwikkkeling.



Maar ook andere organisaties en partners zijn welkom om mee samen te werken. We kunnen dan naar elkaar doorverwijzen waar nodig, zodat de jongeren altijd op de goede plek terecht komen.
avatar