Bewonersbedrijf Delfzijl Noord

Adres Waddenweg 16
Postcode + plaats 9933 KH Delfzijl   
Categorie Sociale contacten
Contact 06 12169456
www.bewonersbedrijfdelfzijlnoord.nl/
www.facebook.com/Bewonersbedrijf-Delfzijl-Noord-287059378120268/?ref=ts&fref=ts
info@bewonersbedrijfdelfzijlnoord.nl

Beschrijving

Een bijzonder bedrijf dat met bewoners werkt voor bewoners. Het initiatief is gestart door een aantal actieve en enthousiaste bewoners die samen Delfzijl Noord nog leuker en beter willen maken.

Het Bewonersbedrijf probeert initiatieven van bewoners die zich willen inzetten voor de wijk om te zetten tot bewonersbedrijfjes, zo mogelijk met een verdienmodel. Ook kan er vrijwilligerswerk worden gedaan bij de diverse projecten. Op dit moment werken er vijftig vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers vinden het leuk om bezig te zijn en zo met elkaar in contact te komen maar er zijn ook vrijwilligers die werkervaring op willen doen en scholing volgen.Verder werken we nauw samen met alle professionele organisaties om zo aansluitend op elkaar te werken, zoals Boekspot in samenwerking met de bibliotheek. Elke woensdagmiddag van 13.30-15.00 uur kunt u in het wijkcentrum een boek komen lenen zonder kosten.

In het wijkcentrum bent u dagelijks van 10.00-22.00 uur van harte welkom om eens een kop koffie of thee te komen drinken in ons wijkcafe ‘t Houkje.

Het project Betekenisvol in Beweging organiseren wij samen met Sport4Connect. Met dit project willen we met name ouderen bereiken door bewegingsactiviteiten te doen langer thuis kunnen blijven wonen en nieuwe contacten op te doen.

Overige activiteiten die wij ondernemen zijn: Groen voor Rood, Hip&Happy, wijkkrant de Noordproat en Mothers United.
avatar