Voedselbank Eemsdelta

Adres Waddenweg 2
Postcode + plaats 9933KH Delfzijl   
Categorie Geldzaken
Contact 0596-567189
www.voedselbankeemsdelta.nl
info@voedselbankeemsdelta.nl

Beschrijving

De Voedselbank Eemsdelta gaat uit van de Stichting Voedselbank Eemsdelta. Het is een 100% non-profit organisatie. Op alle niveaus wordt uitsluitend gewerkt met vrijwilligers.

Ons doel is de (verborgen) armoede in de gemeente Eemsdelta te bestrijden en voedselverspilling tegen te gaan.

De Voedselbank Eemsdelta zamelt bij producenten en distributeurs van levensmiddelen producten in die om de een of andere reden niet verkocht kunnen worden, maar die kwalitatief nog 100% goed zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het product uit het assortiment gaat, er teveel voorraad van is, de THT-datum te dichtbij ligt om het product nog in het normale afzetkanaal kwijt te kunnen, de verpakking niet 100% in orde is, of welke andere reden dan ook. Het uitgegeven voedsel heeft in sommige gevallen de uiterste houdbaarheidsdatum overschreden. Wij volgen hierin de richtlijnen als opgesteld door de Nederlands Voedsel- en Warenauthoriteit. Meer informatie hierover kunt u hier vinden

De verkregen producten worden wekelijks verstrekt aan personen/gezinnen die aan de, door de Voedselbank geformuleerde, criteria voldoen. In dezen conformeren wij ons aan de, door de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, vastgestelde normen. Daarnaast verzoeken wij iedereen om zich te conformeren aan onze huisregels.

Elke woensdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur is de Voedselbank Eemsdelta in Delfzijl open voor het brengen van voedselproducten.

In verband met de eisen voor de voedselveiligheid mogen wij geen voedsel in ontvangst nemen dat door particulieren zelf is gemaakt. Voor geteelde producten vragen wij u eerst contact met ons op te nemen.

Adres: Waddenweg 2, 9933 KH Delfzijl

avatar